Hoe een uitlaat wrappen met uitlaatband?
Hoe een uitlaat wrappen met uitlaatband?
| Durch Heat Shieldings - Floris
Stap voor stap uitleg hoe je een uitlaat kan wrappen met uitlaatband!

Hoe wrap je een uitlaat met uitlaatband?

Allereerst, waarom zou je een uitlaat wrappen? Uitlaatband is een innovatieve manier om je uitlaat te isoleren en bied meerdere voordelen. Uitlaatband isoleert de uitlaat en zorgt voor een hogere temperatuur in de uitlaat. Een hetere uitlaat zorgt vervolgens voor meer vermogen, vermindert de temperatuur onder de motorkap, beschermt hitte gevoelige onderdelen en zorgt voor een koudere luchtinlaat temperatuur. Uitlaatband gebruiken is dus eigenlijk een hele eenvoudige manier om veel resultaat te behalen. 

Daarnaast geeft uitlaat tape een mooie afgewerkte look aan je motorruim en uitlaat of spruitstuk. Tegenwoordig erg populair voor de caferacers, bobbers, brat style en choppers.


Uitlaatband is universeel toepasbaar en wordt veel gebruikt bij auto's, motoren, vliegtuigen, boten, landbouwvoertuigen en bij industriele toepassingen. Een uitlaat wrappen is makkellijker dan je denkt! Volg onderstaande stappen voor een professioneel resultaat. Voor dat we beginnen wat algemene tips:

  • Tip 1: Zorg voor voldoende Uitlaatband! 10 meter lijkt veel maar voor een standaard 4 cilinder spruitstuk heb je al snel 15 meter nodig. Wanneer je niet zeker weet hoeveel je nodig hebt dan helpen we je graag verder!

 

  • Tip 2: Maak glasvezel Uitlaatband nat maar verzuip het niet in een emmer water! Hou de wrap onder de kraan en laat het water intrekken, dat is voldoende. Titanium vezel uitlaatband hoeft niet nat gemaakt te worden, het materiaal is al zeer soepel.
 

 

1: Voor deze installatie gebruiken we Thermo-Tec Copper uitlaatband, RVS kabelbinders en Thermo-Tec hittebestendige uitlaatband coating
2: Wanneer je de Uitlaatband per buis op maat wil knippen volg dan deze stappen. Bepaal de lengte van elke buis en tel voor een bocht 20cm extra. Houd er ook rekening mee dat je 10cm van de collector mee wrapt. 
3: Begin met wrappen aan de bovenkant van het spruitstuk en borg daar de Uitlaatband met een RVS kabelbinder. Knip de kabelbinders af voor een nette afwerking. Gebruik eventueel de DEI tyrap montage tool!

4: Om te zorgen dat het spruitstuk goed isoleert, wrap de Uitlaatband netjes en strak om de buizen. Zorg voor tenminste een overlap van 0.6 cm per wikkeling voor optimale isolatie en afwerking.
5: Wrap tot ongeveer 10cm op de collector en zorg ervoor dat je de Uitlaatband borgt met een RVS kabelbinder. 

6: Herhaal dit vervolgens voor elke buis van het spruitstuk. Wanneer de buizen te dicht op elkaar zitten, gebruik dan een platte schroevendraaier om voorzichtig speling te creeeren tussen de buizen voor de Uitlaatband.

7: Wrap vervolgens de laatste buizen van het spruitstuk met het Uitlaatband.

8: Gebruik een grote lange RVS kabelbinder om de Uitlaatband te borgen aan het spruitstuk. 

9: Verwijder eventueel vuil wat tijdens de installatie is gebeurd. Breng daarna de hittewerende coating die speciaal ontwikkeld is voor Uitlaatband aan. Zorg ervoor dat de gehele uitlaatband goed is ingespoten en werk uiteraard in een goed geventileerde omgeving. De hittebestendige coating zorgt voor een extra lange levensduur en beschermt tegen schadelijke vloeistoffen zoals benzine en olie.

10: Monteer het spruitstuk en klaar! Je uitlaat spruitstuk wrappen met Uitlaatband zorgt voor een koudere temperatuur in het motorruim en voor meer vermogen. Daarnaast geeft het een antrekkelijke cleane look aan de motor!

 

 

Heb je nog vragen? Stel ze dan hieronder, of neem contact met ons op! 

6 Kommentare

Jonas
29 Januar 2021 at 21:43

Beste, de vorige eigenaar heeft een hitteband rond mijn spruitstuk/header gedaan maar heb veel last van verbrande stank en komt ook rook vanaf denk dat hem aan het smelten is ofz

Michiel sikes
29 November 2020 at 18:07

Een vraag, zou de heatshield tape ook geschikt zijn om een kachelpijp van een tent kachel te isoleren?
Deze kachelpijp van rvs word soms roodgloeiend en de silicone doorvoer van de tent begint hierdoor te verbranden.

Robin [ Heat Shieldings ]
13 März 2020 at 12:46

Uitlaatband isoleert heel goed maar kan ook vocht gaan vasthouden als de uitlaat langdurig niet gebruikt wordt en in een vochtige omgeving staat. In dat geval is het raadzaam om de uitlaat met een coating te behandelen.

Alexander
9 März 2020 at 17:44

Wrap je ook gewoon over chroom heen, of behandel je deze nog voor met anti roest/ primer vht ? Vr groet Alexander

Floris [ Heat Shieldings ]
31 Januar 2016 at 19:51

Hi Richard, bedankt voor je reactie! In principe kun je op deze manier alle soorten uitlaat wrap monteren.

Succes!

Richard
31 Januar 2016 at 19:48

Handig artikel! Zit er ook verschil in de soorten uitlaatband qua montage?

Mehr zu lesen

Schreibe einen Kommentar

*Pflichtfelder
Senden
Anwendungen und Neuigkeiten
Hoe een uitlaat wrappen met uitlaatband?
Hoe een uitlaat wrappen met uitlaatband? Geschrieben am
Lesen Sie mehr
Bestimmen Sie einfach die Größe einer Turboladergehäuse-Isolierung
Bestimmen Sie einfach die Größe einer Turboladergehäuse-Isolierung Geschrieben am
Lesen Sie mehr
Schalldämmung Volkswagen T2B von 1978
Schalldämmung Volkswagen T2B von 1978 Geschrieben am
Lesen Sie mehr
Menu
Mein Konto
Kundenkonto anlegen
Machen Sie die Bestellung noch einfacher!
  • Alle Ihre Bestellungen und Rücksendungen an einem Ort
  • Der Bestellvorgang ist noch schneller
  • Ihr Einkaufswagen wird immer und überall gespeichert
Kundenkonto anlegen
anmelden
Or sign up here
Favorites
Sie haben keine Artikel auf Ihrer Wunschliste.
Ihr Warenkorb
Keine Artikel in Ihrem Warenkorb
Weiter einkaufen
Filter
Sprache & Währung
Valuta
EUR
£ GBP
$ USD
$ AUD
C$ CAD
CHF CHF
Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »