Droomreis door 15 landen met een AJP - PR7 Motor

Droomreis door 15 landen met een AJP - PR7 Motor


| Door Heat Shieldings - Floris
Lees het avontuur van Peter Renkema uit Drente die 52 dagen onderweg is geweest en door 15 landen heeft gereisd met zijn AJP PR7 motor. Voor isolatie van zijn uitlaat heeft hij gekozen voor uitlaatband en zo zijn we achter zijn inspirerende verhaal gekomen!

Lees hier het avontuur van Peter Renkema, wij zijn in contact gekomen om zijn uitlaat te isoleren en zo zijn we achter zijn inspirerende verhaal gekomen!

 

Ik ben Peter Renkema en woon in Drenthe.
In 2017 heb ik de reis van mijn dromen gemaakt. Op 1 Juli ben ik van huis uit vertrokken voor een enkele reis naar UlaanBaatar (Mongolie)


De route was bijna 16000km lang en in totaal ben ik door 15 landen gereisd.
Hier bij ben ik door Nederland, Duitsland, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Roemenie, Moldavie, Transnistrie, Ukraine, Rusland, Kazachstan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kirgistan, Nog een keer Kazachstan en Rusland en uiteindelijke Mongolie. In totaal ben ik 52 dagen onderweg geweest. Al met al een fantastische reis met veel indrukken en wisselende temperaturen.

 

 

Hoe ben je bij Heat Shieldings uitgekomen?
Zo ben ik ook bij Heatshieldings gekomen. In Uzbekistan was het in de schaduw 42 graden. En de hitte die van de uitlaatpijp kwam was zeer onaangenaam. De pijp loopt namelijk onder de rechter voet door en dit maakte mijn leven soms best vervelend. Daarom had ik mij voorgenomen om isolatie aan te brengen zodra ik thuis was. 

De motor
Zoals je misschien al had gezien is het niet je alledaagse KTM maar iets heel anders en redelijk onbekend. Het gaat om een AJP PR7. Het is een Portugees bedrijf die voornamelijk kleine en lichte Enduro motoren maakt. De eigenaar (Antonio Pinto) had aan zijn R&D afdeling aangegeven dat hij een motor wou maken die hij zelf graag zou willen gebruiken. Namelijk een motor die zowel op de trails uit de voeten kan, die gebruikt kan worden voor reizen, en woon werk verkeer. Hier mee zijn ze aan de slag gegaan en de PR7 was een feit.

Ik heb de motor als eerste online gezien en was meteen verkocht! Hij is ruim 40 kilo lichter dan mijn vorige motor, heeft betere vering en meer vermogen. Uiteindelijke was ik zo overtuigd dat het een goede motor moest zijn dat ik blind een nieuw model heb gekocht.

Mijn probleem was alleen dat de motor pas begin 2017 uitkwam. Dit gaf mij alleen maar een paar maand om de motor te testen, te verbeteren en aan te passen waar nodig voor de grote reis aan. Uiteindelijk beviel de motor zo goed dat ik praktisch met een stock motor op pad ben gegaan. Gedurende de reis heb ik alleen maar wat kleine dingetjes gehad.
En ben 2 boutjes verloren door trillingen. Al met al lang niet gek! Ik heb zelfs niet eens lek gereden, kan je na gaan!
 
 
Zoals gezegd de reis naar Mongolie was een enkeltje, ik had de motor er heen gereden en vloog terug. De motor kwam met een van te voren geregeld transport weer terug naar huis. Aangezien dit een tijdje duurde had ik mooi de gelegenheid om onderdelen te bestellen en onderhoud te doen zodra dat de motor terug keerde.

Omdat de motor nog ZO nieuw was, was de fabrikant ook erg geïnteresseerd in hoe de motor het had gedaan. Ze hebben daarom gevraagd om hem eerst nog naar Portugal te laten gaan zodat zei hem konden onderzoeken. Als tegen prestatie kreeg ik de motor geheel gereviseerd weer terug. 
 
De uitlaatband montage
Toen de motor eenmaal weer thuis was heb ik besloten wat dingen te veranderen en te verbeteren. Deel hier van was dus de uitlaat wrap. (DEI RVS mantel uitlaatbandInmiddels zijn we zo'n 5000km verder en het spul zit er nog mooi op. De zwarte kleur is inmiddels wel wat verdwenen maar dat vind ik persoonlijk niet heel schokkend. 
Om de wrap er goed om te krijgen heb ik de pijp verwijdert en schoon gemaakt.Het wrappen was in minuten gedaan, al met al stelt dat weinig voor. Ik heb er voor gekozen om de pijp na het wrappen niet te spuiten. De wrap is immers niet cosmetisch maar noodzaak.Ook beschermt de band perfect tegen de opstijgende hitte en ook beschermt de band mijn crosslaarzen en kleding tegen brand plekken.

Als de wrap er 10000km om zit haal ik hem er weer af om te kijken hoe hij het heeft gedaan. 
 
 
 
Toekomst plannen
Voor verder plannen, volgend jaar wil ik met de motor naar Morocco.
De route is inmiddels klaar, een kleine 3000km. Het plan is om in het na jaar die kan op te gaan. De motor zal per transport naar Malaga gaan. Ik vlieg dan later naar Malaga en haal daar de motor op. Het idee is om de ferry te pakken naar Morocco. 
 
 
Meer informatie over AJP: http://www.ajp-motors.nl/
 
Fotos
 
 
 
 
 
 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Toepassingen en nieuws
Waarom Kamado vilt belangrijk is.
Waarom Kamado vilt belangrijk is. Geplaatst op
Lees meer
Hoe kies je de juiste dikte kachelkoord?
Hoe kies je de juiste dikte kachelkoord? Geplaatst op
Lees meer
Hoe vervang je kachelkoord?
Hoe vervang je kachelkoord? Geplaatst op
Lees meer
Design Engineering (DEI) producten, nu het volledige assortiment!
Design Engineering (DEI) producten, nu het volledige assortiment! Geplaatst op
Lees meer
Waarom het belangrijk is om kachelkoord regelmatig te controleren.
Waarom het belangrijk is om kachelkoord regelmatig te controleren. Geplaatst op
Lees meer
Hitte- en geluidsisolatie voor oldtimer restauraties
Hitte- en geluidsisolatie voor oldtimer restauraties Geplaatst op
Lees meer
Kever winter festijn 2023
Kever winter festijn 2023 Geplaatst op
Lees meer
Hoe een uitlaat wrappen met uitlaatband?
Hoe een uitlaat wrappen met uitlaatband? Geplaatst op
Lees meer
Eenvoudig de maat bepalen voor een turbo isolatiehoes
Eenvoudig de maat bepalen voor een turbo isolatiehoes Geplaatst op
Lees meer
Geluidsisolatie Volkswagen Karmann Ghia coupe uit 1968
Geluidsisolatie Volkswagen Karmann Ghia coupe uit 1968 Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Valuta
EUR
£ GBP
$ USD
$ AUD
C$ CAD
CHF CHF